Десетки талантливи деца се явиха на конкурса "Звезди в Радиото"

Конкурсът е в рамките на проекта на Радио Благоевград "Инвестирай в младостта”

Над 70 деца участваха в седмото издание на конкурса „Звезди в Радиото“ – 2017, който се проведе тази събота и неделя в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, съобщиха от медията.

Конкурсът е  в рамките на проекта на Радио Благоевград „Инвестирай в младостта” и е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика.

Конкурсът се организира за седма  поредна година от Радио Благоевград и НХГ "Св.св.Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието.

В конкурса "Звезди в радиото” участват индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI, и VII клас включително.

Журито е в състав композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св.св.Кирил и Методий” Марин Митов, музикалният педагог Емануил Манолов и композиторът Петьо Кръстев.

Всеки кандидат представи пред журито 2 изпълнения в съответната област.  Основните критерии, по които бяха оценявани младите таланти  са интониране и ритмичност, степен на трудност, артистичност и въздействие. Кандидатите за „Звезди в Радиото” бяха оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици на НХГ – Благоевград, лауреати на предишни издания на конкурса.

Всички участници получават грамота за участие. Класираните изпълнители получават диплом и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград и професионален звукозапис.

Резултатите от конкурса ще бъдят обявени на сайта на Радио Благоевград и на НХГ „Св.св.Кирил и Методий”, а в края на месец април в Голямото концертно студио ще се състои награждаването и концерт с участието на победителите.