Избрани Новини

Тече конкурсът "Звезди в Радиото“ в Благоевград

Над 70 деца участват в седмото издание

Над 70 деца подадоха заявления за участие в седмото издание на конкурса „Звезди в Радиото“ – 2017, който продължава и тази неделя в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, съобщиха от медията.

Конкурсът е  в рамките на проекта на Радио Благоевград „Инвестирай в младостта” и е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика.

Конкурсът се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието. В него участват индивидуални изпълнители, които тази година са ученици в V, VI, и VII клас включително.

Всеки кандидат представя пред журито 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 6 минути. Има изискване за областите класическа и популярна музика едното произведение да е от български автор.

Журито е в състав композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий” Марин Митов, музикалният педагог Емануил Манолов и композиторът Петьо Кръстев.

Основните критерии, по които те ще оценяват изпълнителите, са интониране и ритмичност, степен на трудност, артистичност и въздействие. Кандидатите за „Звезди в Радиото” ще бъдат оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици на НХГ – Благоевград, лауреати на предишни издания на конкурса.

Всички участници получават грамота за участие. Класираните изпълнители получават диплом и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград и професионален звукозапис.

Резултатите от конкурса ще бъдят обявени на сайта на Радио Благоевград и на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий”, а в края на месец април в Голямото концертно студио ще се състои награждаването и концерт с участието на победителите.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)