Избрани Новини

Сатирикът Борис Марков почерпи с "Весел гювеч"

Книгата е събрала епиграми, басни, афоризми и кратки хумористични стихотворения

В навечерието на Първи април - денят на хумора и шегата, благоевградски сатирик ни разсмs със своите закачливи наблюдения над живота. Днес беше представянето на "Весел гювеч" - весела и забавна книжка, предназначена за всеки, който обича добрата шега и здравословния смях. Нека ви припомним, че известният и обичан в Благоевград сатирик Борис Марков, бивш дългогодишен кореспондент на БНР и още по-дългогодишен журналист в Радио Благоевград, посрещна новата 2017-та с обещаната на приятелите книга. Свои епиграми, басни, афоризми и кратки хумористични стихотворения най-после събра и издаде в първата си /засега!/ книга. Тя се нарича "Весел гювеч" и е побрала дългогодишните наблюдения над живота на шегаджията Марков.

Той публикува отдавна своите закачливи хрумвания в местния и централния печат, но чак сега реши да ги събере и издаде в книга. На 1-ви април миналата година сатирикът зарадва читателите на читалищната библиотека в Благоевград с рецитал на свои творби и пред тях обеща да ги издаде.

И ето, че книгата "Весел гювеч" вече е факт. Книгата бе представена в залата на централната  библиотека на читалище "Н.Вапцаров". За нея говориха Красимира Кацарска, председател на Творческо обединение "ХХI век" и редакторът на веселия сборник  сатирикът Кирил Назъров. Пред събралите се колеги, братя по перо и приятели, Борис Марков прочете някои от сатиричните си хрумки.

А какво ще откриете в "Гювеч"-а, който ни е забъркал веселякът Марков, сами ще разберете, като разтворите страниците на тази шарена весела книжка! Честито! И честит ви Първи април! Измислихте ли кого и как да излъжете?



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)