Избрани Новини

Заседава Мониторинговият комитет на трансграничната програма ИНТЕРРЕГ V-А

Дунав

31-03-2017, 15:54

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще има Кризисен център на територията на Община Русе за жертви на домашно насилие

Предстои обявяването на третата покана за набиране на проектни предложения

Седмото заседание на Мониторинговия комитет на трансграничната програма ИНТЕРРЕГ V-А заседава вчера в сградата на Окръжен съвет Кълъраш.

Заместник- министърът на МРРБ, Валентина Върбева, председател на Националния партниращ орган по програмата, представи българското становище. В него е изразено удовлетворение от въведените нови форми, както на подаване на проектните предложения, така и при последващото им отчитане.  През цялото време ще се избягва използването на хартиен носител, цялата документация ще се обменя по електронен път. Бяха посочени някои рискове с идентифицирани мерки за превенция, преодоляване и реакция след евентуалното им възникване.

Предстои обявяването на третата покана за набиране на проектни предложения, при разработването на които трябва да бъдат спазени новите изисквания. В срок до 15 май 2017 г., кандидатите трябва да изпратят резюме на проектите си с обосновано становище за приноса от тяхното изпълнение към целите и индикаторите на Програмата и съответствието им с националните, регионални и общински стратегически и планови документи.

Във връзка с настъпили кадрови промени беше попълнен съставът на Комитета за контестации.

По първата и втора покана са подадени общо 108 обжалвания. Над 30% от тях са отхвърлени поради несъответствия с административните изисквания, останалите са отнесени към комитета за контестации, а близо 10% са приети частично и са предприети необходимите коригиращи действия.

Областният управител Стефко Бурджиев участва в заседанието на Мониторинговия комитет и  договори със заместник-председателя на Окръжен съвет Гюргево, Лучиан Корозел предстоящите общи действия за изпълнение на одобрен проект и подготовката за кандидатстване с ново проектно предложение.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов