Избрани Новини

Ще има Кризисен център на територията на Община Русе за жертви на домашно насилие

Мисия

31-03-2017, 12:08

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Засилен интерес към наемането на непълнолетни на работа в Русенско през март

Проектът се изпълнява в партньорство със Сдружение „Русенска католическа организация – Каритас“

Днес в Заседателна зала на Община Русе се проведе заключителна пресконференция по проект „Кризисен център на територията на Община Русе за жертви на домашно насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“.

На събитието присъстваха ръководителят на проекта и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, изпълнителният директор на „Каритас“ - Русе Стефан Марков, както и сътрудници по проекта.  Община Русе е поела ангажимент за устойчив растеж, като част от визията й за развитие е именно изграждането на Кризисния център за жертви на домашно насилие – услуга с добра материална база, отговаряща на всички социални стандарти.  Димитров представи основните цели на проекта, който се изпълнява в партньорство със  Сдружение „Русенска католическа организация – Каритас“ и дейностите, сред които: извършени строително-монтажни дейности осигуряващи помещения за 16 потребители, които включват приемна стая; спални помещения – 8 бр.; дневна стая; мокро помещение за пране, сушене и гладене; склад; лекарски кабинет; кабинет на психолог/психиатър; помещение за охрана и дворно пространство.

Комплексът предлага своевременна, комплексна, компетентна и професионална помощ на лицата, като осигурява безопасна и защитена среда за възстановяване  и комплекс от социални, психологически, медицински, юридически и фамилни консултации и помощ за реинтеграция в обществото.

Проект „Кризисен център на територията на община Русе за жертви на домашно насилие и насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“ е в рамките на Мярка 1: „Услуги за подкрепа на жертвите на домашно насилие и насилие, основано на полов признак“ от Програма BG 12 „Домашно насилие и насилие, основано на полов признак“, Норвежки финансов механизъм 2009-2014. Общата стойност на проекта е 684 143,22 € или 1 338 046,01 лв. с ДДС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов