Избрани Новини

Наградиха медалистите на Банско от Световните зимни игри в Австрия

Валя Черкезова и Михаил Якимов се представиха отлично

Кметът на община Банско Георги Икономов се срещна с Валя Черкезова и Михаил Якимов, медалисти от провелите се Световни зимни игри в Австрия от 14 до 25 март 2017 г. в градовете Грац, Шладминг и Рамсау.
Двамата бяха наградени от кмета за достойното им представяне на световния спортен форум и приноса им в популяризирането на спорта сред хората със специфични нужди. Градоначалникът на Банско ги приветства с добре дошли, като им пожела да са здрави и да не спират да спортуват. Валя и Михаил получиха таблети и парична сума в размер на  300 лв. „Постигнатите от тях успехи са поредно доказателство за последователната ни политика за популяризиране на спорта сред всички представители на местното общество. Неслучайно ни бе присъдена и титлата „Европейски град на спорта” за 2017 година” допълни още Икономов.
Атлетите от своя страна изказаха своята благодарност, че винаги имат подкрепата от ръководството на общината и зарадваха кмета с картичка от Шладминг, Австрия. Двамата споделиха впечатленията си от престоя им на австрийска земя, емоциите при откриването на зимните игри и радостта от спечелването на медалите.
Михаил Якимов се състезава в дисциплината алпийски ски, а Валя Черкезова участва в дисциплината бягане със снегоходки. Двамата спечелиха общо два медала – сребро в супер гигантския слалом за Мишо и бронз в дисциплината бягане със снегоходки на 100 метра за Валя. Якимов зае и престижното пето място в гигантския слалом в майсторската дивизия, като при награждаването в Австрия не пропусна да развее знамето на Банско, подарено му от кмета. Носителката на бронза на 100 метра бягане със снегоходки Валя се пребори за четвъртото място на 200 м в бягането със снегоходки.
Мишо и Валя бяха придружени от Мая Стоицева, началник отдел „Хуманитарни дейности” и Елена Говедарева, ръководител на Защитено жилище 1 и 2 в  Банско, заедно с нейния екип. Ръководителката на Защитеното жилище добави, че двамата атлети от Банско са били талисманите на българската делегация на игрите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов