Избрани Новини

Атлети от Банско ще участват в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

Hрадоначалникът подари на младите хора знамето на Банско

Кметът на община Банско Георги Икономов посрещна двама атлети със специални потребности от Банско, които ще вземат участие в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс. Те ще се проведат от 14 до 25 март 2017 г. в градовете Грац, Шладминг и Рамсау, Австрия. На провелата се церемония по изпращане, градоначалникът на Банско подари на младите хора знамето на Банско с пожеланието да се представят по най-достойния начин и да се върнат обратно с най-високия приз.
Община Банско ще бъде представена на Световните зимни игри в Австрия от 26-годишния Михаил Якимов, който ще се състезава в дисциплината алпийски ски и Валя Черкезова на 33 години, която ще представи Банско в дисциплината бягане със снегоходки. За игрите в Австрия България е получила квота от общо 8 атлети с интелектуални затруднения.
Като официален партньор на националната кампания на Спешъл Олимпикс България, Георги Икономов изрази своята подкрепа на българското участие на Световните зимни игри Австрия 2017 г. и пожела на всички български участници увереност, вяра и спортен хъс. „На състезания от този ранг се разкрива пълният потенциал на хората със специални потребности, което допринася за развитието на световната култура и приемственост сред обществото” допълни той.
На срещата присъства още Елена Говедарева, ръководител на Защитено жилище 1 и 2 в Банско  заедно със своя екип. Генадий Стоицов, който има в актива си два златни медала от Световните зимни игри в Пьонг Чанг в Република Корея през 2013 г., също придружаваше спортните надежди на Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов