Избрани Новини

Първа жалба разгледа РИК Благоевград

В нея се твърди, че до три избирателни секции в Благоевград са налице агитационни материали

Днес в 8.00 часа в  РИК Благоевград постъпи жалба от член на предизборен щаб на политическа партия. Жалбата е заведена с вх. №16 в Регистъра на жалбите и сигналите, подадени до РИК и решенията по тях и с вх. № 534/26.03.2017г. във входящия регистър на РИК Благоевград. В жалбата  се твърди, че непосредствено до три избирателни секции с номера 40, 41 и 42, които се намират в Седмо СОУ „Кузман Шапкарев”  Благоевград, са налице агитационни материали, разположени в нарушение на изискванията на ИК.
Към жалбата са приложени доказателства – снимки, от които е видно, че има залепени агитационни материали.
В изпълнение на задълженията си по разглеждане на жалбите и сигналите в изборния ден, РИК Благоевград счете, че следва да се извърши проверка, като бяха проведени разговори с председателите на секционните избирателни комисии. На същите бе указано да проверят дали има разлепени агитационни материали, които са залепени на по-малко от 50 м от секционните помещения.
След проверка от председателите на секциите изнесеното в жалбата се потвърди. Предвид изложеното и на основание чл.72, ал.1, т.20 от Изборния кодекс и при спазване на законоустановения кворум, Районна избирателна комисия – Благоевград прие жалбата за основателна и нареди на председателите на секциите незабавно да премахнат агитационните материали, установени като залепени в нарушение на правилата на ИК – чл.184,ал.1 Решението бе взето в 8.30 ч. с 12 гласа ЗА .
Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до 3 /три/ дни от обявяването му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов