Избрани Новини

В Благоевград избирателите упражняват правото си на глас в спокойна обстановка

Няма опашки в секциите

Изборният ден в Благоевград започна в спокойна обстановка. Общо 569 са секционните избирателни комисии в областта. Гласуват малко над 320 000 избиратели. 339 000 са осигурените бюлетини. Подвижни СИК има в Благоевград, Разлог, Гоце Делчев, Симитли и Кресна. Общо 21 са регистрираните кандидатски листи в РИК- Благоевград, 20 от тях са на партии и коалиции, една е на независим кандидат.

В началото на изборния ден около 15 секретари и заместник-председатели на СИК не бяха се появили в определеното време за отваряне на изборните помещения, навярно заради смяната на зимното с лятно часово време.

В Благоевградския следствен арест също работи СИК. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили спокойното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции в областта са ангажирани 402-ма служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР-Благоевград издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени личните карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов