Избрани Новини

Ученици от Разлог обмениха опит в Полша

Взеха активно участие по проект "Бизнес без култура е нищо", финансиран по програма "Еразъм +”

Учениците Янка Илиева, Ива Рупчина и Мартин Хаджиев от 10 „а” клас на СУ „Братя Каназиреви” в  Разлог взеха активно участие в дейностите по проект "Бизнес без култура е нищо", финансиран по програма „Еразъм +”. Те участваха в седемдневен младежки обмен заедно с младежи от Полша, Румъния и Хърватска. Проектът се реализира от полския “Институт за икономическа дипломация” в сътрудничество с партньора от България Сдружение „Дестинация Разлог”, както и с партньори от Румъния и Хърватска. Ръководител на българската група бе Йордан Кацарски от Сдружение „Дестинация Разлог”.

По време на младежкия обмен участниците обсъдиха теми свързани с предприемачеството, бизнеса и културното разбирателство, подготвиха бъдещи проекти, водеха бизнес преговори, участваха в поредица от работни срещи за развитие на практическите им умения, както и за повишаване на тяхната информираност за имигрантите и насърчаване на европейската интеграция. Незабравими емоции за всички участници донесе посещението на град Краков.

Българските младежи впечатлиха всички с отлично владеене на английски език и организираната от тях българска културна вечер, на която имаше дегустация на местни и млечни деликатеси. На фона на българска музика те представиха изключително въздействаща  презентация за България, след което изпитаха знанията за останалите младежи за красивата ни държава.

Учениците от Разлог се завърнаха от обмена с натрупани знания за предприемачеството и бизнеса, работата в екип и общуване в международна среда. Благодарение на знанията си и културното разбирателство те ще продължат да участват в проекти за младежки обмен и да създават приятелства от различни краища на света.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов