Избрани Новини

Роми хвърлят камъни по лъва в благоевградския зоопарк

От зоологическата градина обясниха, че ромите от години създават проблеми

Роми тормозят животните в благоевградския зоопарк, съобщава БНТ. В социалната мрежа се появи  клип, заснет от посетител, на който се вижда как няколко момчета дразнят лъва и хвърлят камъни по него. Това обаче не е прецедент, признават от ръководството на зоологическата градина.

Видеото, което Джулия Кьосева качи в социалната мрежа, предизвика бурна реакция. Само за два дни клипчето е гледано близо 100 хиляди пъти. Сериозни травми от нападението над лъва няма, животните са нахранени и здрави, увериха ни от ръководството на зоологическата градина. В ромската махала на Благоевград също коментират каченото видео и осъждат поведението на момчетата, които са хвърляли камъни по лъва.

Николай Ангелов:
"Мисля, че не е нормално, от моя гледна точка. Това мога да кажа."

Иванка Христова, която е редовен посетител на зоологическата градина в Благоевград, разказа, че и преди е ставала свидетел на подобни прояви.

Иванка Христова:
"Много цигани има. С камъни бият ги горе лъва, тия другите животни, маймунките. Даже крадат. Седнали са там големи цигане, чакат да се стъмни и да хванат да откраднат патки, маленки патeнца, маленки зайчета."

От ръководството на зоологическата градина обясниха, че ромите, които живеят в съседство, от години създават проблеми. Тримата охранители, които работят тук, са безсилни да се справят с набезите им. Затова миналата година е наета частна охранителна фирма. Патрулни автомобили на полицията също обикалят около района, но досега не са попадали на вандали или крадци. След инцидента фирмата, ангажирана с охраната на зоопарка, ще засили контрола.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)