Избрани Новини

Световният ден на водата отбелязват в Сандански

Организатори са Басейнова дирекция "Западнобеломорски район“ и община Сандански

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и община Сандански ще отбележат Световния ден на водата – 22 март. Мотото за провеждането на празника, в който ще участват ученици от всички учебни заведения, тази година е „Защо пилеем водата?“. Инициативата е насочена към подрастващите, за да бъде провокирана тяхната любознателност и загриженост към пестенето на този ценен природен ресурс.

Събитията, посветени на Денят на водата ще започнат днес от 13:30 ч. в Градския парк „Свети Врач“.

Под формата на забавен музикален фестивал „Воден свят“  децата ще участват в игра със свои авторски песни за водата и инструментални композиции, създадени специално за празника. Всички таланти ще бъдат оценявани от жури, а най –добрите в категории група, вокалист и инструменталист ще получат и награди.

След музикалния старт ще се проведе игра „Воден кръговрат“, в която отборите от ученици ще се състезават с тематична задача за водния кръговрат. В тази игра също ще има награда, която ще получи отборът победител.

Своите художествени умения участниците ще проявят в свои рисунки върху чаша. Най-добрите ще бъдат наградени.

Последната игра, която ще провокира интереса на участниците към пестенето на водата и начините, с които можем да спрем да пилеем безпричинно най-важния за човека ресурс, ще бъде игра „Една рибка разказва как да пестим водата“. При предварително зададена тема – Как да не хабим чистата вода, трябваше да бъдат изработени наръчници. Най-добрите ще бъдат отличени и наградени.

В края на празника всички участници ще получат „Диплом“ за участие в Световния ден на водата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)