Избрани Новини

Сандански е сред топ 10 града, които ще имат свое "Място"

Туризъм

20-03-2017, 16:17

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Сандански ще бъде изградена атрактивна публична локация

Проект преобразява 10 града в България

"Мястото" ще дава възможности за спорт на открито, социални контакти и културни формални и неформални изяви. Сдружение "С идея за бъдещето – спорт, образование, култура"в партньорство с община Сандански спечели участие в проект „Да променим 10 населени места в България“. Координатори на проекта са Сдружение „БГ Бъди Активен“, а финансиращия орган ще бъде Фондация „Кока-Кола“.
Целта на проекта е да се преобразят 10 градски пространства в различни градове в България, което да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Сред тези градове попада и град Сандански.
След оспорвана конкуренция на предложения, изготвени от местни неправителствени организации, бяха избрани десетте града, в които ще се реализира проектa. Tова са София, Карлово, Калофер, Казанлък, Враца, Самоков, Добрич, Берковица, Плевен и Сандански, в тези градове ще бъдат изградени нови атрактивни публични локации – мултифункционални открити пространства за спорт, култура и социални дейности.
Участниците в проекта ще трябва да изградят добро партньорство с местната общност, да подпомагат организирането и провеждането на обществени обсъждания за споделяне на идеи, да информират местната общност за развитието на проекта, да положат усилия за мобилизиране на гражданската общност за полагане на доброволен труд при изграждането на пространството.
В края на месец март ще се състои среща между всички избрани организации, на която ще се поставят основите на бъдещата работа по създаване на „Място“ в съответните градове. В рамките на срещата ще бъде организиран и уъркшоп на тема „Placemaking”/създаване на място/, в който участниците ще бъдат запознати с принципите, на които ще бъдат изградени съответните пространства.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)