Избрани Новини

Кирил Калфин уважи празника Кюстендилска пролет

Присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ - Кюстендил - Виктор Янев и Михаела Крумова

Водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендил Кирил Калфин уважи празника Кюстендилска пролет в областния град. На най-дългоочаквания празничен ден за кюстендилци присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ - Кюстендил - Виктор Янев и Михаела Крумова.

На централния площад „Велбъжд” в Кюстендил бе отслужен традиционен молебен за здравето и благополучието на жителите на града. Новоизбраната девойка „Кюстендилска пролет 2017”, Ралица Велинова,  отправи благопожеланията си от трибуната и изпълни ритуален танц с приемане на символите на пролетта - пита хляб, античен съд за вода и поднос с плодове.

„Традицията „Кюстендилска пролет” е символ на новото начало, надеждите за благоденствие и плодородие през годината. Не само заради 50-годишната си история този празник остава знаков за Кюстендил, но и поради това, че той все още е неповторим по своя характер в страната”, каза водачът на листата на ГЕРБ Кирил Калфин.

Калфин поздрави местните жители и гостите на града, които се радваха на развлекателната програма, пъстрите щандове и хубаво време.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов