Избрани Новини

Кирил Калфин: Социалната сфера е основният ни приоритет

"Ние ще продължим да работим в посока стабилност и икономически растеж за страната", заяви водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил

"Социалната сфера, увеличаването на минималната и средна работна заплата, и увеличаването на пенсиите, са основен акцент от управленската ни програма." Това заяви водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин по време на среща с жители на община Трекляно. Калфин посочи, че досега, с много усилия и труд, се е работило в посока подобряване и изграждане на инфраструктурата в страната. "Ние ще продължим да градим, да работим в посока стабилност и икономически растеж за страната. Но акцентът ще бъде и върху увеличаване на доходите, върху подобряване на социалната сфера", посочи още Кирил Калфин. На срещата присъства и кандидатът за народен представител Виктор Янев.

По-късно същия ден, водачът на листата на ГЕРБ се срещна и с жители на с. Бистрица, община Дупница. "Ние нямаме намерение да ви лъжем и да ви подвеждаме с неизпълними обещания. Казваме ви това, което можем да направим; това, което е изпълнимо и подкрепено с финансова обосновка", посочи той. Пред жителите на дупнишкото село Кирил Калфин обясни основните приоритети в управленската програма на ГЕРБ. Той посочи, че ще се работи в посока облекчаване на административната тежест на гражданите. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че по програмата "Обучение и заетост", която е продължение на ОПРЧР, ще получат обучение 35 хил. млади хора.

"По-важно е какво тук ще се направи, в Бистрица. Мога да се ангажирам да съдействам за подмяна на водопровода в селото", обеща на присъстващите Кирил Калфин.

Ивайло Константинов разгърна подробно пред жителите на село Бистрица идеята си за създаване на нов туристически продукт, който да събере Сапарева баня, Дупница, Бобошево, Кочериново, Рила и Кюстендил в туристическа комбинация от етно, СПА, религиозен и културен туризъм. "Големият проблем на с. Бистрица е, че младите и активно хора не могат да намират реализация на територията на общината. Основно предизвикателство пред нас е да върнем тези хора", посочи Константинов. Той обясни, че развитието на малък бизнес по линия на туризма в района ще даде силен тласък на икономиката и заетостта. "Имаме Бели път, имаме непокътната част на Рила и общинските земи в подножието на планината, които могат да привлекат инвеститори", посочи Константинов.

По време на срещата в с. Бистрица присъстваха и кандидатите за народни представители Радослава Чеканска, Мая Спасова, Марта Желязкова - Копанарска и Даниела Стоянова. С жителите на дупнишкото село се срещнаха и кметът на общината - инж. Методи Чимев, както и зам.-кметовете - Крум Милев и Красимир Георгиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)