Ангелкова: ГЕРБ е единствената партия, която обръща внимание на туризма

Регионална кръгла маса на тема "Туризъм" се проведе в Гоце Делчев

ГЕРБ е единствената партия, която обръща внимание на туризма. В нашата програма има отделна секторна политика "Туризъм", прегледах политичeските програми на нашите опоненти, но никъде не видях да се споменава туризъм. Това каза Николина Ангелкова, министър на туризма в кабинета „Борисов 2”  по време на регионална кръгла маса на тема "Туризъм", която се проведе в Гоце Делчев. Тя подчерта, че предвид проблема с липсата на кадри в тази сфера в програмата на ГЕРБ се предвижда създаването на специален център за квалификация към Министерството на туризма, където необходимите професии за сектора могат да се квалифицират по примера на Испания, Франция, Португалия.

„При нов мандат ГЕРБ залага и създаването на специална програма за туристическа инфраструктура, позволяваща социализацията на туристическите атракции, за които не може да се ползва финансиране от друго място”, каза още Ангелкова. Според нея в управленската програма на ГЕРБ има надграждане по посока превръщането на България в привлекателна туристическа дестинация през четирита сезона. „В региона на Гоце Делчев, особено в село Огняново, въобще в цялата Благоевградска област има огромен потенциал за развитието на СПА и балнеотуризма, заради богатството от минерални извори.  Чрез програмата за управление на минералните води могат да се оползотворяват тези ресурси”, коментира Ангелкова. Тя подчерта, че за региона е важно и развитието на ски туризма и обясни, че е необходимо изграждането на нови ски лифтове и влекове, но при запазване на околната среда. „Имаме твърда воля да се намери баланс между интересите на бизнеса и опазването на околната среда”, категорична бе Ангелина Ангелкова.

В дискусията се включиха и областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и втора в листата Даниела Савеклиева и кандидатите за народни представители на партията за Първи многомандатен избирателен район Димитър Гамишев, Бисер Михайлов, Лазар Папазов и Иванка Харизанова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен