Коя ще е девойка "Кюстендилска пролет"?

От 18.30 часа на пл. ”Велбъжд” ще се проведе 51-ият конкурс на "Девойка Кюстендилска пролет 2017”

Днес от 18.30 часа, на пл. ”Велбъжд” ще се проведе 51-ият конкурс на „Девойка Кюстендилска пролет 2017”. Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. Изборът се провежда в три кръга – официални тоалети, спортно облекло и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които ще дефилират тази година, са 14 на брой и са на възраст между 16 и 19 години.
В празничната програма ще вземат участие финалистите от най-гледаните музикални предавания – Виктория Георгиева и Искрен Тончев-Искрата, както и любимката на поколения Силвия Кацарова, заедно с нашумялата у нас и в чужбина Теди Кацарова. Водещи на програмата ще бъдат лицата на модерната журналистика и водещи на „Преди обед” и „Култ” – Александър Кадиев и Петя Дикова.
Съобразно регламента на конкурса, журито ще бъде обявено по време на самия спектакъл.
Момиче на публиката ще бъде избрано чрез SMS – гласуване, всеки, който иска да даде своя глас може да го направи на кратък номер 1925, с текст: буква P и номера на момичето фаворит от 1 до 14. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.
Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет 2017” ще получи парична награда от 1 500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. Всички участнички ще получат от община Кюстендил като подарък и официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен