Избрани Новини

"Девойка Кюстендилска пролет 2016” стана Мирослава Ангелова

По случай 50-годишния юбилей бяха поканени всички дами, носещи титлата

С голям спектакъл на открито се състоя конкурсът за избор на девойка "Кюстендилска пролет 2016". Претендентките за титлата се представиха в три кръга – официални рокли, народни носии и трети кръг с ефектно аранжирани костюми. По случай 50-годишния юбилей бяха поканени всички дами, носещи титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента, като същите бяха и жури.

Победителката в тазгодишния конкурс се състезаваше под номер 7 – Мирослава Ангелова, а нейни подгласнички станаха – номер 6 – Симона Димитрова Богданска и номер 5 – Катерина Кирилова Василева. За „Девойка на публиката“ стана номер 9 – Беатрис Евгениева Велинова, която бе избрана чрез sms-гласуване, продължило и по време на конкурса тази вечер.

Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет 2016” получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. Всички участнички получиха от община Кюстендил като подарък официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата за посрещане на пролетта продължиха с юбилейна фотоизложба „Кюстендилска пролет миналото и днес“, открита днес във фоайето на Общински драматичен театър, както и на 21 март, когато на площад "Велбъжд" ще бъде отбелязан официалният празник на Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)