Избрани Новини

Данъчни окупираха зеленчукова борса в Петричко

40 служители на НАП ще следят дали се спазват разпоредбите на данъчното и осигурителното законодателство

Масови проверки на звеното „Фискален контрол“ на НАП започнаха от вчера на зеленчуковата борса в Кърналово, Петрич, информира "Труд". 40 служители на НАП ще следят изкъсо дали се спазват разпоредбите на данъчното и осигурително законодателство на територията на складовата база и търговските обекти.

Агентите ще инспектират на входа и на изхода на борсата, ще се описват камионите, които влизат и напускат базата. Освен това ще се проверява дали товарът отговаря на описаното в товарителниците и другите документи, придружаващи стоката. Ще се следи дали търговците отчитат надлежно продажбите на касовите си апарати, съобщават от НАП.

Проверките на фискалните агенти стартират след получени сигнали и извършени проверки за нарушения на данъчното и осигурително законодателство на територията на зеленчуковата борса.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 50 000 проверки на транспортни средства, като на 15 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)