Избрани Новини

Борисов: Вот за БСП означава връщане назад в развитието на България (видео)

Лидерът на ПП ГЕРБ представи акценти от програмата за управление на ГЕРБ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов представя акценти от програмата за управление на ГЕРБ пред жители на Добрич.

Той е придружен от водача на листата на ГЕРБ-Силистра и финансов министър от кабинета "Борисов-2" Владислав Горанов и вицепремиера в кабинета „Борисов“2 Томислав Дончев.

Бойко Борисов в Добрич: Вот за БСП означава връщане назад в развитието на България

Не трябва да позволяваме България да се върне назад в развитието си. Благодарение на управлението на ГЕРБ страната ни се нареди сред отличниците в Европа. Имаме нисък външен дълг, излишък в бюджета, 0% дефицит, най-ниската безработица от години. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Добрич. Той подчерта, че България е стабилна държава в сравнение със своите съседни държави, които имат лош кредитен рейтинг. “Доходите на хората растат, заедно с икономиката. Ние направихме така, че да сме втори в Европа по ръст на икономиката. Ако се увеличат рязко пенсиите, както обещават опонентите ни, след две години няма да има пари за пенсии”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че е важно партията да спечели убедително изборите, за да може да се състави стабилно правителство. “Имаме две седмици до изборите, за да мобилизираме усилията си. Хората помнят времето на Жан Виденов, на Луканов, сгромолясването на финансовата система при Румен Гечев, спирането на еврофондовете при премиера на БСП Орешарски, който стана кандидат за президент на ДПС. Добре, че бяхте далновидни и свалихте от власт БСП преди две години. Сега трябва да надграждаме постигнатото, защото успяхме да изплатим старите задължения и имаме възможност да продължим да градим. Да не позволяваме да ни върнат две години назад”, призова присъстващите Бойко Борисов.

Бившият премиер обясни, че след всяко управление на БСП остават огромни задължения. Той даде за пример 1, 2 млрд. лева, които бяха платени за АЕЦ “Белене” от кабинета “Борисов 2” и 1, 3 млрд. лева, платени за ТЕЦ “Марица” 1 и 3. “Двете Марици продават на двойно по-скъпа цена от държавната “Марица “2, въпреки че използват същите български въглища. Миксираме евтиния ток със скъпите енергии. Не можем да развалим договорите заради постановление на Министерски съвет от времето на БСП, в което се казва, че ЕРП-тата ше взимат пари директно от електромерите на хората”, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че БСП са царе на саботажа и интригите. Той даде за пример манипулацията “Костинброд” от деня за размисъл през 2013 година. “Сега бюлетините се печатат от водача на листата на БСП-Бургас Петър Кънев”, коментира той.  Бойко Борисов акцентира, че е безотговорно към българските граждани да гласуваш дадени важни решения в Брюксел и след това да ги лъжеш, че си се объркал. “Объркаха се за СЕТА, за резолюцията за бежанците. И онзи ден - едно са подкрепили в Брюксел, друго излиза в България. Като си приветствал едно решение как можеш да твърдиш, че си против него. Приветствам това, че вече на четири гласувания в Брюксел представители на БСП подкрепят постигнатото от нас. Но не е справедливо да продължават да лъжат хората тук. Защо ще подкрепиш там СЕТА, а тук ще го дадеш на Конституционния съд?”, попита Борисов.

Вицепремиерът в правителството на Бойко Борисов Томислав Дончев обясни, че единственият възможен път за развитие на България е ГЕРБ, защото партията е доказала, че може да гради.
Според бившия финансов министър Владислав Горанов внушението, че можем да харчим повече, отколкото изкарваме е заблуда, която разчита на късата памет на хората. “Държавата сме всички ние. Не ви обещаваме това, което опонентите ни, защото не искаме да ви мамим. Обещахме да постигнем ръст на доходите, работеща икономика, саниране и АМ “Хемус” – всичко това се изпълнява. Проектът за “Хемус” е почти готов. Това, което се предлага от опонентите на ГЕРБ, означава промяна на хода на държавата. Увеличаването на доходите може да стане,  само ако си ги изработим. Промяната, която предлага БСП, е илюзорна и ненужна”, категоричен бе Горанов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Добрич вицеадмирал Пламен Манушев изтъкна пред добричлии, че ГЕРБ залага на инвестиция в образованието и насърчава масовия спорт.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов, който вече е член на ГЕРБ, изрази благодарността си към правителството на Бойко Борисов за реализирания проект за воден цикъл в Добрич. “България трябва да продължи да бъде управлявана от това дясно правителство, за да продължи да се развива”, подчерта той.

Среща с жителите на Добрич.

Публикувахте от Boyko Borissov в 12 март 2017 г.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)