Избрани Новини

Борисов: Йончева да пита Станишев, той ще обясни дали лъжа или не

В момента България е на най-бързата скорост в Европа. Втори сме по най-голям икономически растеж, по най-нисък дефицит и по най-малък външен дълг

Магистрала "Хемус" е най-важната пътна артерия в България и ние можем да я направим. Вчера бяхме в Бургас и пътят не се усети. Днес до Варна се измъчихме", сподели лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на среща със симпатизанти там. Той отчете, че е важно да се направи околовръстния път, за да отдъхне трафика в града и Варна най-сетне да се превърне в перлата на Черноморието.

Събрали сме повече пари - докарахме ръст на икономиката 3.8%. Ако не бяхме платили близо 4 млрд. за КТБ, след това платихме за "Марица" - милиард и триста лева живи пари, а сега платихме и за "Белене", която и при двете си управления БСП не пожелаха да платят. Оказва се, че у нас говорят едно, а като отидав в чужбина - друго. ато отидат в Брюксел те лъжат. От президента Радев, до Станишев - подкрепиха СЕТА. Оправданието беше, че са се объркали. Някой вярва ли, че са се объркали за това най-важно гласуване. това да не е да се объркаш в плод-зеленчука.", критикува Бойко Борисов.

"Сигурен съм също така, че ще направим и газовия хъб. Тези неща може да ги направи само ГЕРБ. Защото сега колегите от БСП твърдя, че ние сме спрели "Южен поток", а това е поредната лъжа. Нали си спомняте, че аз му виках тогава на Драго Стойнов е пощальон, защото той занесе писмото за спиране на "Южен поток" в Брюксел", отсече Борисов.

"Няма да направим зали, докато не построим физкултурни салони във всяко едно училище. За да може децата да са здрави и да спортуват. Когато направим салоните, тогава пак ще се върнем на залите. Защото сега има построена зала във всички големи градове", коментира бившият премиер.

Относно Националната програма за енергийна ефективност, лидерът на ГЕРБ подчерта, че това е политика, която достига директно до хората и тя трябва да бъде продължена. Бойко Борисов обясни, че това е жизнено важно за българските граждани, защото жилищните блокове имат до 50 години живот. Той определи нападките срещу партията като абсолютно неоснователни и коментира, че Българската строителна камера и самата Корнелия Нинова са заявили, че цените на санирането по програмата не са завишени.

Бойко Борисов обясни пред присъстващите, че се спекулира много относно размера на пенсиите. По думите му, без икономически растеж не е възможно драстично увеличение на доходите на хората. “Над 5,5 млрд.от пенсиите се плащат от бюджета, защото пенсионните фондове не могат да съберат парите. Ако разитаме на частните фондове, хорат ще взимат по 50 лева пенсия. Ние предвиждаме бабите, които гледат внуците си, да взимат заплата от 460 лева. Променихме закона така, че да може пенсионирани военни и полицаи да могат да участват в охранителната дейност на границата и в малките населени места. Това е което можем да направим за възрастните хора, без да “счупим” държавния бюджет”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов категорично отхвърли спекулациите, че ГЕРБ разчита на партията на Веселин Марешки като “патерица” в 44-тото Народно събрание. “ГЕРБ трябва да постигне категорична победа на изборите. Трябва да имаме максимален брой депутати, за да можем да изпълняваме програмата си за управление на държавата”, заяви още Бойко Борисов.

"БСП действа с яка пропаганда, особено с твърденията, че българите ще забогатеят, ще им дадат безлихвени кредити, няма да се плащат данъци и прочие", отсече лидерът на ГЕРБ.

"В момента България е на най-бързата скорост в Европа. Втори сме по най-голям икономически растеж, по най-нисък дефицит и по най-малък външен дълг. Има опасност от бърза скорост да включим на задна скорост. Ако това се случи, ще счупим предавката, а след това трудно се прави", допълни Борисов.

Има явен конфликт на интереси с Елена Йончева. Дадени са едни пари на едни хора за международни проучвания. Това е строго конфиденциална информация, както виждате не мога да ви спомена. Какво означава това ГЕРБ краде? Обиди ме. Попитайте Станишев, той ще обясни дали лъжа или не!, обясни Борисов от Варна по повод спора му с журналистката Елена Йончева, която е кандидат за депутат от БСП.

Като иска да ме съди ще призова специализираната прокуратура да извади къде какво сме плащали. Близо два милиона сме дали и то бяхме принудени да ги платим, защото бяха договорени от нейния мъж тогава. Защо ме вкарва в това? Аз се възмутих от поведението й към Делян Добрев, защото знам много добре какви са ги дробили, допълни той.

Представяме акцентите в програмата на Политическа Партия ГЕРБ във Варна.

Публикувахте от Boyko Borissov в 12 март 2017 г.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов