Избрани Новини

Бойко Борисов: С управление на БСП държавата ще катастрофира отново

Единствено България имаше устойчив ръст на развитие във всяка една област

Популизмът на опонентите ни няма граници. Знаете какво може ГЕРБ – от гола поляна можем да направим магистрала или пречиствателна станция. Ние не даваме фалшиви обещания. С управление на БСП България ще катастрофира. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Хасково. По думите му, съседните на страната ни Гърция и Турция са с много лоши кредитни рейтинги. “Единствено България имаше устойчив ръст на развитие във всяка една област. От всички нас зависи да не се подведем на изборите и да си счупим държавата отново. Опонентите ни са се отлепили от земята и обещават безумни неща. Така рискуваме да ударим темелите на държавността”, коментира Борисов.
Лидерът на ГЕРБ обясни, че ако народът си избере управление, различно от ГЕРБ, партията ще продължи да служи на хората. Според Бойко Борисов едно такова управление би продължило кратко – година, или година и половина, но последствията за България ще бъдат много тежки. “Оставихме държавата с 3, 6% икономически растеж. В момента е 2,5% и ще продължи да намалява”, коментира Бойко Борисов. По думите му, до една година ръстът в икономиката на страната ни е щял да достигне близо 5%.
Бившият премиер заяви, че той най-добре знае колко трудно се управлява държавата. “Партията си заложих в името на стабилността на страната. Знаехме какво ще ни донесе коалиционното управление преди две години, но падаха банки, заварихме инфлация, безработица, нисък фискален резерв – 3 млрд. Ако на тези избори резултатите ни не са достатъчно добри за самостоятелно управление, ще се повтори същото – или безкрайни преговори и компромиси, или спирала от избори”, каза Борисов.
Бойко Борисов обясни, че само за две години ръководеното от него правителство е изплатило 6, 2 млрд. лв за стари борчове на предишни правителства. “Ако не направите глупостта да върнете пак тези същите отпреди две години, няма да имаме да плащаме 6,2 млрд. лева дългове. Така ще се вдигнат пенсиите и доходите на хората”, подчерта лидерът на ГЕРБ.
Борисов изтъкна направеното от кабинета “Борисов 2” за област Хасково. “70 блока се санират в момента в Хасково. 300  в цялата област. Върнахме военните имоти  на Хасково – 100 млн. Дадохме пари за изграждането на манастира “Свети Атанасий”. Положихме много усилия, за да завършим АМ ”Марица”, която заварихме на кал. Какво направиха БСП за Хасково – абсолютно нищо? Една тухла не са сложили и днес трябва да се съревноваваме с тях”, каза председателят на ГЕРБ.
Бойко Борисов подчерта, че по време на двата управленски мандата на ГЕРБ са направени 54 пречиствателни станции. “Хиляди тонове фекални отпадъци отиваха в морето – сега всичко се пречиства. Имаме рекорден брой туристи. Разбрах се с президента на Русия Владимир Путин и върна туристите, но това се случи, защото имаме чисто море и чисти планини”, допълни той. По думите на Борисов, благодарение на пречиствателните станции ще намалеят и заболяванията, защото хората няма да се разболяват от замърсяванията в почвата и във въздуха.
Бойко Борисов заяви, че в момента не се знае кой управлява България. “Уважаемата ездачка Корнелия Нинова твърди, че БСП няма нищо общо със служебното правителство, а служебното правителство назначава кадри на БСП и ДПС в област Хасково и в страната”, каза той. По думите му, кадрите на БСП са провалени. Борисов заяви още, че от ГЕРБ са си извадили поуките от допуснатите грешки в управлението и са здраво стъпили на земята.
Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев определи предизборната програма на БСП като “катастрофа”. По думите му, изпълнението на обещанията на БСП означва увеличаване на данъците. “Надяваме се, че здравият разум ще надделее. Да не допуснем да спечелят в нито една община – както никъде нямат кмет, така да нямат и изборна победа”, призова хасковлии Добрев. Според него във всички общини, в които има кметове на ГЕРБ, Националната програма за енергийна ефективност работи. Делян Добрев подчерта, че  ГЕРБ е единствената партия в Хасково, която издига местни хора за народни представители. Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково пое ангажимент пред присъстващите, че регионът ще продължи да привлича инвестции.
Вицепремиерът в правителството на Бойко Борисов Томислав Дончев обясни, че ГЕРБ има икономическа програма в няколко стъпки, която може да бъде реално изпълнена.  Дончев представи основните акценти от програмата за управление на ГЕРБ. Той призова за нормален тон на говорене в предизборната кампания, защото агресията и популизма вредят на България.

За разлика от моите колеги, лидери на други политически партии, когато кажа "Да" и поема ангажимент за нещо, което трябв...

Публикувахте от Бойко Борисов в 4 март 2017 г.

Среща с жителите на Хасково

Публикувахте от Бойко Борисов в 4 март 2017 г.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)