Избрани Новини

Банско осъмна, украсен с мартенички

В своеобразна работилница на Баба Марта бе превърнато фоайето на читалището

Центърът на планинския ски курорт Банско осъмна украсен с мартенички. Най-ранобудните жители и гости на планинската община се радваха на белите и червени мартенички, символ на дълголетие, здраве и плодородие, които красят три дръвчета в центъра на града.
В първия ден на месец март, децата от подготвителна група „Пчеличка“ към НУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Банско, с ръководител Кипра Глушкова, гостуваха на кмета Георги Икономов. Децата му подариха изработени от тях мартенички с пожелания за здраве и успех и изнесоха кратка програма. Градоначалникът благодари на малчуганите за приятната изненада и им пожела да бъдат весели и засмени през цялата година. Кметът ги покани в своя кабинет, а най-смелите седнаха и на кметския стол. Всички бяха впечатлени от факта, че в кабинета си кметът пази ключа на Банско.
В своеобразна работилница на Баба Марта бе превърнато фоайето на читалище „Никола Вапцаров“ – Банско, където в навечерието на един от най-българските празници учениците от II „a“ и II „б“ клас от СУ „Неофит Рилски“ и III „a“ клас от НУ „Св. Паисий Хилендарски“, под ръководството на Баба Марта – Йордана Стефанова и двете й сестри, Мария Захова и Елена Събева, сръчно изработваха красиви мартеници, които да подарят на своите близки и приятели.
Концерт по случай празника изнесоха децата от Школата по пиано с преподаватели Марина Иванова и Христина Кадева. Тържествената зала се оказа малка, за да побере всички родители, близки и приятели на малките пианисти, които демонстрираха завидни умения и талант. Те изпълниха пиеси от класически и съвременни автори. Музикантите от школите по пиано посрещнаха с песен специалния гост на тържеството Баба Марта, която закичи всички участници с ръчно изработени символи на настъпващата пролет.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)