Избрани Новини

Музеят в Благоевград посреща Баба Марта с две инициативи

Приготвили са работилница и фотодокументална изложба

Работилница на баба Марта отваря врати в Регионален исторически музей - Благоевград, съобщиха от културната институция. Ще бъде представена и изложба "60 години Национален парк-музей "Шипка".

Работилницата ще заработи днес от 11:00 часа в конферентната зала на музея. Инициативата е дело на РИМ - Благоевград, с ученици от СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски", доброволци от третата възраст към Областен съвет на Български Червен кръст, потребители на Дневен център за стари хора. Така ще се съберат на едно място представители на три поколения, които заедно ще изработват мартеници и картички, изслушвайки разкази за историята, традициите и обичаите, свързани с празника.
Друго интересно събитие, което ще представи РИМ-Благоевград, е откриването на изложба "60 години Национален парк-музей "Шипка". Експозицията ще бъде открита днес от 17:00 часа. Организатори на инициативата са Национален парк-музей "Шипка – Бузлуджа" и РИМ-Благоевград. Фотодокументална изложба, посветена на 60-годишнината от създаването на Национален парк-музей „Шипка“. Историята на създаването на НПМ „Шипка“ е представена чрез фотографии и фотокопия на оригинални документи от фонда на музея.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов