Избрани Новини

Монаси от Копиловци гледат 1000 дка овошки

В овощната си градина братята от години са въвели капковото напояване

Около 100 декара овощни градини – предимно ябълки, но и череши и круши, ще окроят до края на март братята от манастир "Благовещение" край кюстендилското село Копиловци, обяви игуменът архимандрит Касиян. 

Справят се сами, но действат напълно механизирано - закупили италиански кроячни машинки с батерии, които имат висока производителност. Самите дървета са нискостеблени. За "втория етаж" клони използват ремарке, което движат покрай редовете с дръвчета.

"Не ни затруднява резитбата на овощията, ще приключим съвсем на време. Съпътстващо правим и други неотложни агромероприятия – произвеждаме разсад за зеленчуковата градина“, отбеляза дядо Касиян, който лично води кампаниите и през пролетта, и жътвата през лятото, а и есенното прибиране на реколтата. Той е завършил теология, физика на студеното тяло и агрономия.

В овощната си градина братята от години са въвели капковото напояване. През зимата - и при най-суровите студове и дебел сняг, наторяват с оборска тор, която карат от краварника си в Жабляно, Земенско, информира още kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)