Избрани Новини

Монаси зареждат София и Кюстендил със суперпъстърва

Братята от манастира "Благовещение“ край кюстендилското село Копиловци сами отглеждат рибата в развъдник

Монаси зареждат София и Кюстендил с екологично чиста пъстърва, която сами отглеждат, информира kmeta.bg. Братята от манастира „Благовещение“ край кюстендилското с. Копиловци сами отглеждат рибата в развъдник край граничното село Горно Уйно. От два-три дни монасите предлагат за Никулден пъстървата, съобщи йеромонах Висарион, който организира улова и подготвянето на рибата за клиентите.

Пъстървата е от вида сивен. Хранят я само с естествена храна. След достигане на определените размери – над 18 см., я ловят. Във времето извън молитвите братята чистят пъстървата, като работят по заявки на клиенти от Кюстендил и София. Продават чистената пъстърва по 12 лева за килограм, а нечистената – по 10 лева за килограм. В дните от събота досега са докарали от развъдника десетки килограми, а за самия Никулден зареждат 200 килограма по сергиите в София, които държат под наем – на спирки при метрото.

Гарантирано пъстървата им е екологично чиста, „няма намеса на никаква химия в нея“, кълнат се монасите. Лично игуменът епископ Касиян /63г./ ръководел оплождането на хайвера. Всяка зима екипът от рибовъди в расо се изнасял в Горно Уйно. С припечелените от пъстървата пари братята ще купят мелачка за сено, за да приготвят храната за кравите, които отглеждат в Земенско.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)