Започва зимният творчески сезон на Творческо обединение "ХХI век“

Ще бъде направен творчески портрет на талантливия поет Кирил Аспарухов

Започва зимният творчески сезон на Творческо обединение „ХХ№ век“ и Литературен салон „Огнище“ към Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ в Благоевград.
На 6.02. (понеделник) от 17.30 часа в читалищната библиотека в Благоевград ще бъде направен творчески портрет на талантливия поет Кирил Аспарухов. Той е геодезист по образование, но поет и журналист по призвание. Дълги години е бил телевизионен водещ във Варненската телевизия. Член е на Съюза на българските писатели. Роден е в Петрич, но живее във Варна. В центъра на представянето ще бъде най-новата му книга „Любовни следи“, която е антологична и съдържа най-хубавото от поетичните му търсения. Кирил Аспарухов е автор на книгите „Слънчева присъда“, „Кестенов бяг“, „Будни следи“, „Скорпионски бяс“, „Кафе в „КРЕЗ“, „Наивник на възраст“, „ПобеляваНЕ“, „ПродължеНИЕ“, „Завеса! Музите въздишат…“, „Име от афиш“, „Олтар за Невена“, „Остаряло слънце“, „Нито просяк, нито крал“, „Кладенецът на душата“, „В клепачите ми спят сълзи“, „Животът оттатък“, „Любовни следи“. Поетът ще направи свой авторски рецитал.
Следващата премиера е на 14.02. по същото време и на същото място с Григор Константинов – член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Автор е на 20 стихосбирки, на 3 прозаични и на 3 детски книги.
На 20.02. от 18 ч. в зала „22 септември“ Красимира Кацарска ще представи новата си книга с разкази и новели „Свечеряване“. Тя също е член на Съюза на българските писатели и кореспондент на неговия официоз „Словото днес“. Досега е издала 10 стихосбирки, 7 прозаични, 8 литературоведски и 41 методически книги.
На 28.02. от 17.30 в читалищната библиотека ще бъде представен писателят драматург Димитър Никленов – също член на Съюза на българските писатели.  Снимка на Деня

Щрихи от Плевен