Избрани Новини

Вежди Рашидов: Бойко Борисов е от хората, които обичат да вършат работа

Бившият министър изригна срещу „агнешките главички”

Трябва да бъдем реалисти – едни президентски избори не са като парламентарните. Да бъдем честни, толкова много се направи в двете правителства на ГЕРБ. Това коментира в сутрешния блок на БНТ Вежди Рашидов по повод прогнозите за изборните нагласи към ГЕРБ и БСП.

Бившият министър на културата изтъкна някои от завършените вече проекти – Ларгото, галерия „Квадрат 500” и др. „Бойко Борисов е от типа хора, на който му се прави. Аз обичам тези хора, на които им се прави нещо”, коментира Рашидов.
 „Не искам скандал. Важно е да говорим за това, което трябва да стане”, изтъкна той относно критиките към неговия мандат.
 „Протече покрива в Ларгото – отиде камера да снима как пада една капка. Един недобросъвестен работник беше хвърлил парцал. Отпушихме канала, помолихме да снимат вече оправеното – това вече не се случи”, обясни той. По отношение на протеклия покрив на Народната библиотека той каза, че сигнал за проблема е получен още през есента, но нямало как той бъде отворен и поправен през зимата.
 Рашидов остро се възмути по повод въпроси за различните протести, които бяха спретвани по различни поводи през годините: „Толкова митинги вдигаха едни платени протестъри. Едни и същи момченца. Лошо ли е това, което е направено в София – пълно е с туристи”.
 „Ако още един път се върна – не вярвам, ще изхвърля всички”, закани се той.
 „Не знам защо агнешки – те са с розови бузи. Прокопиев ги подхранва. „Америка за България” ги подхранва”, заяви той. „Искахте име, ето, казах ви го”, подчерта той. По думите му, самият Прокопиев искал да спечели пари от всичко това.
 Рашидов даде пример с Червената къща и изрази опасение, че тя може да бъде открадната.
 Бившият министър зададе ключови въпроси: „Каква е истината, кои са тези протестъри, кои забогатяват от това?”.
 „Те не се спряха. Видя ли „Капитал”, „Дневник”, не ги отварям вече. Знам, че там има някаква война”, заяви Рашидов с огорчение и добави, че по принцип избягва сблъсъци скандали.  
  Рашидов каза още, че би инициирал създаването на наистина хубав музей, посветен на Васил Левски. Спрял, обаче, конкурс за подобен проект, свързан с апетитен имот в София. „С апетитите към хубавите кръчми, не е редно да стане. При най-малкото съмнение аз анулирам конкурси”, подчерта той.
  „Аз съм съден за това, че съм уволнил човек за корупция. Пак от тези агнешки главички. Даден съм на съд – да не казвам чий съд”, каза още скулпторът.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)