Избрани Новини

Откриха пукнатини в тунела "Дупница“

Налага се саниране, за което обаче не са заложени все още средства

Пукнатини по вътрешната облицовка на дългия 195 м тунел на гл. път Е-79 при Дупница са установени при разпоредената заради инцидента в „Ечемишка“ проверка преди няколко дни, съобщиха експерти, цитирани от kmeta.bg. Засега не се налага спиране на движението по тръбите, едната от които е строена преди десетилетия, а другата построи турска фирма преди 5-6 години. Пукнатините са по така нар. „фуги“, при снажданията на сегментите, а не по целия корпус на автосъоръжението. Няма и течове по стените и тавана, произнесоха се специалистите.

Налага се саниране, за което обаче не са заложени все още средства от агенция „Пътна нифраструктура“. Това ще стане след необходимата по-детайлна експертиза. Не са регистрирани падания на парчета от облицовката или аварии по осветителното оборудване.

Движението през двете тръби на тунел „Дупница“ е намаляло почти наполовина след пускането на ЛОТ-2 на автомагитрала „Струма“ Дупница до Благоевград в края на 2015 г. Особено е намаляло движението на ТИР-ве. В съседство обаче по ската вървят свлачищни процеси всяка пролет, възможно е и това да дава отражение върхуу състоянието на тунела откъм вътрешната му страна, коментират живеещите наблизо.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)