Избрани Новини

Министър Спас Попниколов получи доклада за състоянието на тунелите

Предстои да се запознае с изводите от направения анализ и да информира обществеността за препоръките в него

Агенция „Пътна инфраструктура“ предостави на министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов пълния доклад за състоянието на тунелите на републиканската пътна мрежа, изискан след инцидента в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Тунелите по републиканската пътна мрежа са 34. От тях 10 са по ТЕМ мрежата и са с еднопосочно движение - с лява и дясна тръба. Тунелите с дължина над 400 метра са девет.

Председателят на Управителния съвет на АПИ даде срок до петък, 10 февруари, на експертните групи да извършат оглед на всички тунели и заключенията им да станат основа на план за действие с мерките, които ще се предприемат, за да се осигури безопасността на пътуващите.

Предстои министър Спас Попниколов да се запознае с изводите от направения анализ и да информира обществеността за препоръките в него.

Основен приоритет на АПИ остава ремонтът на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, където се работи при пълна мобилизация и 24-часов режим с цел максимално бързо и безопасно възстановяване на трафика.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)