Избрани Новини

Банско е пълно с туристи заради Световната купа по сноуборд

Легловата база в курортния град е заета на 80%.

В Банско беше даден старт на Световната купа по сноуборд за мъже и жени. В състезанията участват над 200 спортисти от различни държави. Според организаторите, над 10 хиляди души ще бъдат на "Бъндеришка поляна", за да гледат безплатно най-добрите в сноуборда. Заради Световната купа легловата база в курортния град е заета на 80%.

Между 5 и 7% е увеличението на туристите тази година в хотелските комплекси в Банско. Според туристическия бранш, това се дължи най вече на хубавата снежна покривка, която е паднала от началото на сезона.

По-високи с около 3 процента са и цените на услугите, които се предлагат. Увеличението се дължи на поскъпването на хранителните продукти и синьото гориво, с което се отопляват хотелските комплекси в курортния град. Поскъпването обаче, не се отразява на броя на желаещите да посетят Банско.

Катерина Стойчева, фронт-офис мениджър на хотел в Банско: "Много търсене сега за уикенда, когато е купата. Изключително голямо желание от страна на българите да посетят Банско като курорт".

Най-много в курорта тази година са чуждестранните туристите от Израел и Турция, които предпочитат 7-дневни пакети. От общината в Банско казаха, че в последните години заради големите състезания планинският град се нарежда наравно с останалите световни зимни дестинации.

Георги Икономов, кмет на община Банско: "Аз мисля, че ние сме вече в топ 20 в света. Някой може да кажа, че това е пресилено, но малко са хората, които са дошли в Банско и не им е харесало".

Много туристи от различни краища на света бяха на трибуните, за да подкрепят своите любими състезатели. Любителите на белите спортове се надяват, че специалните съоръжения, които са приготвени за състезанията ще останат и след приключването им и ще могат да ги ползват.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов