Избрани Новини

Министър Узунов разговаря с гръцкия си колега за блокадите на границата

Гръцката полиция предприема всички необходими мерки, за да не бъде допуснато блокиране на пътя към България и границата

По инициатива на българския министър на вътрешните работи Пламен Узунов, бе осъществен  телефонен разговор с Николаос Тоскас, алтернативен министър на вътрешните работи на Република Гърция, отговарящ за обществения ред. Поводът беше ситуацията в Гърция във връзка с протестите на гръцки фермери.
Министър Тоскас увери българския си колега, че гръцката полиция предприема всички необходими мерки, за да не бъде допуснато блокиране на пътя към България и границата.
Двамата оцениха високо съществуващото сътрудничество между министерствата и изразиха готовност за продължаване на изграденото взаимодействие. Постигнаха съгласие да поддържат директния контакт помежду си, в който взаимно да се информират както за конкретната ситуация, така и за всички други теми от взаимен интерес.
По заповед на вътрешния министър Пламен Узунов главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов замина за Благоевград, за да бъдат обсъдени и координирани на място конкретни действия при евентуална промяна на ситуацията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)