Избрани Новини

Гръцките земеделци блокират границата с Македония днес

Българските евродепутати внесоха искане в Европарламента заради блокадите

От днес гръцките фермери с тракторите си ще затворят границата между Гърция и Македония при пункта Евзони, са решили на заседание вчера стачниците, информира в. "Български новини".

В същото време остава блокадата на пътен възел Никия в Тесалия, близо до Лариса. Днес се очаква да блокират и цялата магистрала Солун-Атина в двете посоки.

Точно преди блокирането, земеделските производители ще проведат срещи, на които ще обсъждат въпроси за ескалацията на борбата, продължителен престой при блокадата, и координацията с други блокади в цяла Гърция.

Продължават блокадите и на Йонийската магистрала при Арта, блокира се и за два часа всеки ден (18: 0-20: 00) пътя Патра – Коринт.

За групата от Серес  цел обаче остава блокирането на границата с България при Промахон, предотвратявано в момента от силното полицейско присъствие. Но с фрази като “ край на дебатите и цивилизования диалог“ земеделските производители  предупреждават, че променят отношението си отсега и ще направят всичко възможно да достигнат до блокада на границата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)