Избрани Новини

Над 100 жители на село Дрангово излязоха на протест

Протестират поради недостига на питейна вода

Над 100 жители на село Дрангово, община Петрич, излязоха на протест поради недостига на питейна вода, предаде БНР. Те изразиха недоволството си, като блокираха за около час движението по пътя Кулата-Петрич. Полицейски екипи са на място, за да не се стигне до пътни инциденти.
Според управителят на ВиК-Петрич Илиян Ушев, който също е на мястото на протеста: „Проблемът в Дрангово е от 20 години. Сега водата просто не достига, защото има много голяма консумация, по-голяма, отколкото през летния период. До месец проблемът ще бъде решен“, увери Ушев.
Към моментга водата не достига в Габрене и Коларово, в Кавракирово, Кърналово и Михнево са на режим. Ново Кономлади, Капатово, Кромидово, Тополница, Марикостиново също са на режим.
Община Петрич е предприела мерки за нормализиране на водоподаването. Предвидени са средства в общинския бюджет за изграждане на сонди не само в село Дрангово, но и в съседните села, избрана е и фирма за строителството, но в момента метеорологичните условия не позволяват извършването на строителни дейности, съобщи заместник-кметът на община Петрич Минка Салагьоркова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов