Избрани Новини

Градоначалникът на Белица с национален златен приз "Човешки ресурси”

Ревански: "За мен хората са най-ценният капитал, а ключът към успеха е в човешкото отношение към хората"

"За мен хората са най-ценният капитал, а ключът към успеха е в човешкото отношение към хората" , споделя носителят на Национален златен приз „Човешки ресурси“ Радослав Ревански, кмет на община Белица.

Управителният съвет на фондация "Човешките ресурси и евроинтеграцията в България", Национално сдружение на организациите за социални услуги, Редколегията на списание "Човешки ресурси"  удостоиха кмета на община на Белица Радослав Ревански с Национален златен приз „Човешки ресурси“ .

След обстойно изследване на най-добрите кметове на България 2016 г. в категория „ Най-добри кметове на малки общини”, достойно място зае единствено кметът на община Белица.
На организираната тържествена церемония с благотворителен бал-концерт в Централен дом на архитекта, София на 18.01.2017 г./сряда/ от 18.30 ч., наградата бе връчена от Гинка Чавдарова - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България.
По време на номинацията Р.Ревански сподели пред присъстващите на церемонията по награждаване, че най-важният принцип още при встъпването му в длъжност на кмет на община Белица, бе да създадем и вдъхнем доверието при обслужване на хората. Като се тръгне от широко отворените врати за всеки, премине се през хората, които отговарят на телефона, до хората, които си взаимодействат ежедневно с гражданите и своевременното им обслужване. Ако гражданинът не вярва, че общината работи в интерес на хората, той ще гледа с друго око на нея и не би се включил в обществени инициативи или одобри стореното от нас.
"За мен е ясно, че доверието е като въздуха, който дишаме. Затова и през едногодишния ми период на управление в работата на водената от мен общинска администрация, неразделно в която стоят и 12 селски кмета от населените места в общината и работа в екип, е важният фактор за постигане на определените цели и задачи. Затова насочих вниманието си върху работата в професионалното усъвършенстване, етичността, прозрачността и отговорността между екипите. Изграждане на достъпни и качествени услуги в общността и в домашна среда, които да имат превантивна роля по отношения институционализацията на тези лица. Грижата за възрастните хора и хората с увреждания. Подкрепата на семейства с повишена отговорност към грижите за болни членове на семейството. Насърчаване на взаимодействието между социалните и здравните услуги. Популяризиране на културно-историческото и природно богатство, изграждане и подобряване на паркове с места за отдих и почивка, библиотека на открито, атракции за най-малките жители на общината, грижа за спорта и изградени спортни площадки и футболни игрища. Мисля, че за една година време постигнахме много в тази посока" , сподели младият градоначалник.
Отличието „ НАЙ-ДОБРИ КМЕТОВЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2016 г. “ е удовлетворение, но и огромна отговорност и мотивация за екипите на местната власт, тъй като кметовете превръщат признанието в градивна конкуренция помежду си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов