Избрани Новини

Ученици от Разлог изучават възобновяемите енергийни източници

Очаква се повече от 300 ученици да повишат знанията си за възобновяемите енергийни източници

Община Разлог, Община Гьорче Петров (Македония), ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Баня и ОУ „Мирче Ацев” (Македония) работят в партньорство по проект „Изпълнение на образователни методи - "учене чрез правене" при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища”, с акроним „Направи и научи”, финансиран по програма Еразъм +.
След като бе проведена в Скопие първа опознавателна среща, Община Разлог прие партньорите от Македония на втора работна среща по проекта.
Основната цел е чрез практическо обучение учениците от основните училища да научат повече за възобновяемите енергийни източници, използването и популяризиране на слънчевата енергия, както и за самото производството на енергия. Очаква се повече от 300 ученици да повишат знанията си за възобновяемите енергийни източници и да бъдат включени в дейностите по проекта.
Проектът се състои от теоретични и практически уроци, при които ще бъдат използвани изцяло иновативни методи на обучение, така че по-интересен начин да се представи информация за възобновяемите енергийни източници. В рамките на проекта учениците ще сглобяват и работят със специално изработени соларни модули. Те ще могат в реално време да проследят процеса на производство на ток и ще извършват измерване на постигнатите резултати.
Проектът с акроним „Направи и научи” въвежда нови образователни методи в основните училища за преподаване на извън класен материал за ефективно използване на слънчевата енергия. Този проект е едно чудесно начало за децата и младежите, които могат да научат повече за слънчевата енергия и да растат по-информирани за жизненоважната роля на слънчевите панели в променящия и зависим от електрическата енергия свят. С изпълнението на дейностите по проекта и придобитите нови знания и умения ученици ще бъде готова да работят и използват соларните технологии в реалния живот и ще подпомогнат световните усилия за намаляване на отрицателното въздействие върху околната среда, направена от използването на традиционните източници на енергия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов