Избрани Новини

Десет пациенти със счупвания в Благоевград за изминалото денонощие

Най-много спешни повиквания на телефон 112 са получени от Благоевград и Сандански

Въпреки обилния снеговалеж през последното денонощие екипите на спешните центрове в Благоевград са успели да достигнат до всички адреси в областта, за които са подадени сигнали за неотложна помощ. Най-много спешни повиквания на телефон 112 са получени от Благоевград и Сандански. Около десет са случите на пациенти с различни счупвания и фрактури на крайниците.

Силният снеговалеж и заледените пътища са затруднили спешните екипи в областта, но няма сериозни забавяния за достигане до домовете на хората в нужда. Най-труднодостъпно за медиците се оказало високопланинското село Враня в община Сандански, където вчера бе подаден сигнал за паднал в двора мъж със слаби жизнени показатели.

Янка Дончева, медицинска сестра в Спешен център - Благоевград: "Магистралата не беше хубаво изчистена. Има пътища до дадени села, които, да, личи си, че е чистено, но пак е наваляло отгоре и пътят е хлъзгав."

До обяд сигнали за премръзнали хора не бяха подадени. От Спешния център казаха, че ако в студените дни се наложи да помогнем на измръзнал човек, докато чакаме линейката, може да окажем първа помощ, като се опитаме да затоплим тялото му.

Янка Дончева, медицинска сестра в Спешен център - Благоевград: "Най-общият съвет е да се намери начин да се затопли, но не с високи температури. Трябва да стане постепенно. Зависи къде е намерен човекът, зависи с какво разполагаме, подръчни материали като одеяла, якета, палта."

17 дежурни екипа се отзовават на спешните повиквания в Благоевградска област. При нужда и десетте филиала в региона имат възможност да осигурят допълнителни медицински екипи. В готовност за работа е и кризисен щаб към Спешния център в Благоевград



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов