Избрани Новини

Опашки пред лифта в Банско

15 000 избраха града под Тодорка да посрещнат 2017 година

С опашки пред начална станция на единствения кабинков лифт започна новата година в курорта Банско, пише kmeta.bg. Заради перфектното съчетание на практикуването на зимните спортове с купоните в кръчмите огромен бе напливът на туристи тук за Нова година.

Над 15 000 гости от страната и чужбина посрещнаха в града под Тодорка 2017 година. „Нощта мина сякаш сме под военна обсада, страшно много фойерверки се изгърмяха, зарята продължи през цялата нощ”, заявиха банскалии. Рано сутринта на кабинката на лифта нямаше опашка, но след 10,00 часа започнаха да се трупат туристи пред касите. „На хората им харесва да карат ски тук и затова идват. Но тези опашки са факт, тъй като се бави решението за изграждане на втори кабинков лифт”, коментира маркетинг директорът на фирмата-концесионер на ски зоната Иван Обрейков.

Англичаните и руснаците по традиция са тук за новогодишните празници. Много от тях имат недвижима собственост – апартаменти, в нашия курорт. Идват да изкарат ваканцията си тук, остават поне за една седмица. Добрата новина за всички любители на белия спорт е, че вече работят почти всички писти и съоръжения в ски центъра в Пирин планина. А след карането на ски и сноуборд ще се приберат в хотелите, където ще се почерпят с червено вино, със свинско месо, с домашни суджуци и кървавици. „Нашата цел е всички заедно да започнем с настроение и незабравими емоции новата година”, казват хотелиерите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)