Избрани Новини

Бум на туристи за Нова година в Банско

90-95% от легловата база в хотелските комплекси в Банско вече е заета за Нова година

90-95% от легловата база в хотелските комплекси в Банско вече е заета за Нова година, това заявиха част от хотелиерите в курортното градче, съобщи Дарик.

Те споделиха, че очакват много повече туристи в сравнение с предходния зимен сезон, като се надяват на ръст от 5-10%. За празниците освен българи, основните туристи са от Англия, Румъния, Сърбия, Македония, Израел, Турция.

По думите на Петър Яков, който е собственик на четиризвезден хотел в града под Тодорка, за Нова година вече е трудно да се намери резервация. Той подчерта, че цените на празничните пакети са както миналата година. Също така сподели, че с всяка изминала година туристите стават все по-претенциозни и затова се стремят и са готови да отговарят на всичките им изисквания. Хотелиерът  заяви, че си остава проблемът с липсата на достатъчно квалифицирани кадри. Според него трябва да има специализирани училища за квалифициран персонал.

Празнични пакети има за 3, 4, 5 и повече нощувки с включена закуска, празнична вечеря и ползване на част от екстрите, предлагащи съответният хотел. Някои дори предлагат и извозване до кабинковия лифт и обратно до хотела. Цените варират от 300 до 1200 лева в зависимост от броя нощувки и категоризацията на обекта.

Тези пък, които са решили да отпразнуват новогодишната нощ в кръчмите и механите, ще трябва да платят за куверти между 100 и 150 лева. В менюто са включени най-вече местните традиционни ястия като капама, чомлек и домашно приготвена баница с късмети.

За новогодишните празници хотелиерите и ресторантьорите обещават разнообразно празнично меню. Почти всички хотелиери са се погрижили да изненадат гостите си и с музикално-развлекателна програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)