Избрани Новини

Българи и гърци окупират Огняново за Нова година

Хотелските комплекси в селото са вече над 15

1500 места на легловата база в село Огняново са заети за Нова година, информира kmeta.bg. В курортното селище отдавна няма шанс да се намери свободна стая за посрещането на 2017 г. 90% от празнуващите гости на курорта ще са наши сънародници, но има и групи от съседна Гърция.

Гърци от област Драма по традиция идват тук за всеки по-голям празник. „Нашето най-голямо богатство са множеството минерални извори. Няма човек, който да не иска да се потопи в тях и да релаксира или да лекува някакви болежки. Кухнята ни също е магнит за туристите. Повечето гозби ги правим по наши рецепти и на вкус са по-различни от тези, които се предлагат на други места. Затова се радваме на такъв интерес от страна на гости от България и чужбина”, твърди хотелиерът Венцислав Шарков.

Заради наплива на туристи хотелските комплекси в селото са вече над 15, има десетки къщи за гости, други пък са стегнали по 1-2 стаи. Реално леглата в селището вече са почти 1500. Най-важното е, че Огняново се превръща в целогодишен курорт. Дори през зимата идват много българи и чужденци, за да лекуват болежки с минералната вода.

Пакетите са за 3 нощувки със закуски и тържествена новогодишна вечеря. Цената им започва от 200-250 лева в частните квартири и по-малките хотели, за да стигне до 500 лева на човек в луксозните хотелски комплекси в района. Със съседните селища Лещен и Ковачевица, които са архитектурни паметници, легловата база набъбва на 2000 места.

„Предимството на нашето курортно селище са ниските цени за нощувки извън сезон пик, както е по Нова година. Може да се намери легло за 10-12 лева на вечер. В някои хотели се спи само за 20 лева, а в цената е включена и закуска. Имаме много редовни клиенти, което е знак, че се справяме. Трябва много работа, добро обслужване, хубава храна, за да останат доволни гостите ни“, твърдят хотелиери.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов