Певицата Христина Маркова представя новата си книга

Тя е със стари гоорноджумайски рецепти

Днес от 18 часа в РИМ-Благоевград любимата певица Христина Маркова ще представи новата си книга "Горноджумайски рецепти". Дрескодът е аксесоари от 50-те години на миналия век! На премиерата ще чуем и видим група "Нежни звуци", клуб "Силвана денс", певците Иван Гоцев, Кирил Костов и Захари Костов. Ученици от ТТЛП "Гоце Делчев" Благоевград ще подготвят кулинарна изложба. Събитието се организира от читалище "Н.Вапцаров" и РИМ - Благоевград.

Сборникът е с готварски рецепти "Горноджумайски рецепти", в който тя предлага на любителите кулинари научените и изпробвани през годините 121 рецепти от баба й Катерина.

Интересът й към кулинарното изкуство се заражда още в най-ранните й години, опитвайки вкусната домашно приготвена храна в кухнята на баба й по майчина линия. От нея записва традиционните горноджумайски рецепти и усвоява основното правило на кулинарното изкуство - да готвим с любов.

Коренът на Христина Маркова е от село Кукуш, самата тя е израсла в красивия и уютен горноджумайски квартал "Вароша". От баба си Катерина е научила, че всичко трябва да се прави с мисъл за другия, с вяра в доброто и в необходимостта да сътворяваш красота и добро край себе си.

Христина Маркова освен старите готварски рецепти на баба си Катерина представя и своя първи разказ, посветен на някогашни събития, свързани с историята на нейния род. Талантливата певица и художничка ще покаже и своя картина на представянето на книгата. Тя вече е написала  нови разкази за Рождественските чудеса, отново свързани с нейни лични изживявания и миналото на рода й и нищо чудно скоро да зарадва своите почитатели със сборник от разкази.