Избрани Новини

Певицата Христина Маркова написа книга

Съдържа 21 готварски рецепти от баба й

Любимата изпълнителка на съвременни градски песни от Благоевград певицата Христина Маркова влезе в ново амплоа. След концертните й изяви, участието й във фестивали, откриването на изложби с нейни творби, през този месец излезе и първата й книга. Това е сборникът с готварски рецепти "Горноджумайски рецепти", в който тя предлага на любителите кулинари научените и изпробвани през годините 121 рецепти от баба й Катерина.

Интересът й към кулинарното изкуство се заражда още в най-ранните й години, опитвайки вкусната домашно приготвена храна в кухнята на баба й по майчина линия. От нея записва традиционните горноджумайски рецепти и усвоява основното правило на кулинарното изкуство - да готвим с любов.

Коренът на Христина Маркова е от село Кукуш, самата тя е израсла в красивия и уютен горноджумайски квартал "Вароша". От баба си Катерина е научила, че всичко трябва да се прави с мисъл за другия, с вяра в доброто и в необходимостта да сътворяваш красота и добро край себе си.

Книгата "Горноджумайски рецепти" ще бъде представена на Мелнишките поетични вечери, където Христина Маркова е поканена да изнесе самостоятелен концерт. Културното събитие е на 2-ти и 3-ти юли.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден