Избрани Новини

В Банско ски сезон 2016/2017 бе открит с внушителна програма

Овации получи най-възрастният участник от отбора на Марк Жирардели – 85-годишният банскалия Асен Тренчев

Още с първите лъчи на слънцето, на Бъндеришка поляна най-нетърпеливите фенове на зимните спортове наблюдаваха зрелищните спускания на отборите на звездите Марк Жирардели и Фриц Щробл. Овации от публиката получи най-възрастният участник от отбора на Марк Жирардели – 85- годишният банскалия Асен Тренчев. Веднага след това ски легендите поведоха масовото спускане с участието на малките състезатели от ски клуб „Юлен“. Криско, Део и момичетата от балет "Нова" допринесоха за доброто настроение на всички, а в играта „Ловци на съкровища“ най-големият  късметлия - Ивайло Тонев, си тръгна с чисто нов лек автомобил за Враца.
Официалното откриване на сезона по традиция се случи на централния градски площад, като събитието бе уважено от министъра на спорта Красен Кралев и министъра на туризма Николина Ангелкова. Освен домакина Георги Икономов, на сцената се качиха председателят на БФСки Цеко Минев, изпълнителният директор на Юлен АД Мая Христоскова и генералните мениджъри на хотелите, взели призове за дейността си през годината.
Както всяка година, градоначалникът на ски курорт номер 1 връчи своя почетен знак на гостуващата ски легенда Фриц Щробл. „С гордост и самочувствие от получените признания – топ 10 на най-добрите места за посещение за зимен сезон 2017 на National Geographic , най-добър курорт на България за 4-ти път, Европейски град на спорта за 2017г., започваме новия зимен сезон в Банско. Тези признания отвън идват, за да ни напомнят, че сме изминали дълъг път и че въпреки огромната конкуренция между курортите, Банско затвърди името си сред най-добрите в света. Пожелавам на туристическия бранш да продължава да посреща гостите си с топлината и гостоприемството, с което Банско е известно“ каза Икономов, преди да обяви сезона за открит.
Фолклорните състави при читалище „Никола Вапцаров“ – Банско и примата на българския поп фолк Глория създадоха истинско увеселение в града. Механите, обединили се под марката „Уникално Банско“, приканваха жителите и гостите на курорта на коктейл от вкусни мезета и пенливо вино. Един тон бански специалитети бяха раздадени срещу символична цена, а събраните средства ще послужат за благотворителност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов