Избрани Новини

Часове до грандиозното откриване на ски сезон 2016/2017 г. в Банско

Организаторите от община Банско и концесионерът "ЮЛЕН“ са подготвили изключително богата и динамична програма

Остават броени часове до грандиозното откриване на ски сезон 2016/2017г. в Банско. Организаторите от община Банско и концесионерът „ЮЛЕН“ са подготвили изключително богата и динамична програма.
„Уникално Банско Ви посреща“ с това мото, в 17:00 часа, на централния площад. Представители на марката „Уникално Банско“ ще поканят всички жители и гости на града да вкусят от банските мезета, специалитети и ще разливат руйно вино.
Песните и танците на Банско ще бъдат показани от фолклорните състави на читалище „Никола Вапцаров“ - Банско, а самодейните състави от Банско ще изнесат фолклорен концерт.
Мероприятията от Тодорка се пренасят на пл. „Никола Вапцаров“ в 18:00 часа, където ще бъде и официалното откриване на ски сезон 2016/2017г.
Официален ВИП гост тази година е олимпийският шампион в спускането в Солт Лейк Сити 2002, Фриц Щробл. Официалните гости и световните звезди на ски спорта, легендите Марк Жирардели – петкратен носител на Световната купа, Петър Попангелов - 26 пъти републикански шампион на България по ски, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на туризма Николина Ангелкова, представителите на туристическия бранш, получили отличия за дейността си, Мая Христоскова, директор на Юлен АД и кметът на зимен курорт номер 1 в България, Георги Икономов от сцената ще обявят заедно началото на ски сезон 2016/2017 г.
Примата Глория ще изнесе концерт, в който ще се включи танцов състав "Бански фукли" с хореограф Райна Асева.
В съботния ден, от 9:30 часа, на Бъндеришка поляна със записване за участие в игрите „Влез в отбота на шампиона“ и „Ловци на съкровища“ стартират мероприятията за деня. Малко след това, в 11:00 часа, започва първата игра „Влез в отбота на шампиона“, в която записалите се ще имат шанса да карат в отбора на една от ски легендите Фриц Щробл, олимпийски шампион в спускането (Солт Лейк Сити 2002) и Марк Жирардели, петкратен носител на Световната купа.
Зрелищното спускане на тазгодишните ски звезди и децата от училище Юлен ще бъде в 12:00 часа. Точно на обяд Криско, Део и момичетата от балет "Нова" ще допринесат за доброто настроение на всички фенове на зимните спортове, които са в Банско за старта на ски сезон 2016/2017. Веднага след това програмата продължава с шестото издание на „Ловци на съкровища“. Под снега ще има скрити много награди, като най-желаната отново е чисто нов лек автомобил. Това е една от най-оспорваните надпревари, в която пада голямо търсене под снега, където са заровени 24 сандъка с подаръци.
Избралите да бъдат в Банско в събота ще си подарят ден, изпълнен с много снежни емоции, музика, танци, неповторими преживявания, много награди и зрелищна заря за финал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов