Избрани Новини

Стефан Генов: "Ограбиха труда на момчетата"

"Имам претенции за неотсъдена дузпа в наша полза", заяви той

Наставникът на "Пирин" Благоевград Стефан Генов остана крайно недоволен от съдийството при загубата с 2:3 от "Ботев" Пловдив в 19-ия кръг на Първа лига и не прикри своето разочарование.
"На първо място бих изтъкнал умората като причина за загубата. Дойдохме с голямо желание и амбиция да вземем поне точка, но явно силите не ни стигнаха. И неадекватните обсъждания на съдийската бригада допълнително ни изнервиха и изкараха от равновесие. Това са двете основни причини.", изрази недоволството си Генов.
"Имам претенции за неотсъдена дузпа в наша полза и че съдията го ръководеха двамата допълнителни съдии. Може би само той и помощниците не видяха, че е дузпа. В първите 15 минути за всеки един фал направо говореше на играчите, че при второ нарушение ще вади червен картон. Не може така да се говори на футболистите. Ние дойдохме с намерението да играем, доколкото ни позволяват нашите възможности. Да, не са големи, но при това тенденциозно неадекватно съдийство нямаше как да спечелим нещо", продължи специалистът с критиките към реферите.
"Всяка една ситуация с погрешно или провокиращо решение изважда от равновесие отбора и при натрупана умора нещата стават трудни. За пореден път съм разочарован. Не може неподготвен съдия да свири в това трудно първенство. В четвърти мач сме така ощетени само ние, а и други колеги се оплакват и то от едни и същи съдии. Искаме да налагаме младите съдии. Като са неподготвени, как ще го налагаш? Некадърни и неподготвени съдии нямат право да свирят такива мачове!", завърши той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)