Избрани Новини

"Пирин" не успя да повтори играта си от мача с "Дунав" и загуби от ЦСКА

Днешната среща не предложи особени футболни достойнства

"Пирин" не показа и част от това, което демонстрира срещу "Дунав" и загуби в столицата от ЦСКА с 0:2. Днешната среща не предложи особени футболни достойнства. Домакините контролираха мача, но направиха дузина пропуски, което можеше да им изиграе лоша шега. В крайна сметка червените заслужено си взеха победата и трите точки.
Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия  преди дни, в която загина и бившият футболист на ЦСКА Фелипе Машадо."Червените" поведоха още в 12-а минута с гол на Преслав Йорданов. Нападателят вкара с добавка отблизо, след като вратарят изби удар с глава на Рафаел Перес след центриране от корнер на Кирил Десподов. При гола обаче Йорданов извърши нарушение, което съдията се направи, че го вижда. Малко по-късно треньорът на домакините Стамен Белчев направи принудителна смяна, като на мястото на контузилия се Арсенио Нунеш в игра влезе Кристиан Малинов. ЦСКА владееше инициативата, но не създаде чисти голови ситуации до почивката. През втората част картината на терена не се промени - ЦСКА диктуваше темпото, но рядко стигаше в опасна близост до вратата на "Пирин". Удари на Станислав Манолев, Густаво Кулма и Кирил Десподов опитаха удари от разстояние, но не намериха целта. Най-добрата възможност се откри пред Преслав Йорданов, който в 71-а минута получи пас от Диого Виана, но стреля встрани. Пет минути преди края Тони Тасев получи добра топка, но вместо да шутира, тръгна да лъже и пропусна шанс за изравняване. В добавеното време влезлият като резерва Милчо Ангелов се разписа във врата след пас отдясно на Станислав Манолев за крайното 2:0.

"Пирин": 76.Красимир Костов, 4.Кристиян Кощрна, 18.Юлиан Попев, 3.Румен Сандев, 14.Стилиян Николов, 6.Орлин Старокин, 27.Костадин Ничев, 10.Ндуе Муйеци, 7.Тони Тасев, 11.Даниел Младенов, 19.Станислав Костов/15.Димитър Благов, 30.Тодор Траянов, 20.Кирил Грозданов/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов