Избрани Новини

Нова алтернатива - шахмат вместо наркотици

На организирания за трета поредна година шахматен турнир от Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно–информационен център /ПИЦ/ - Пловдив участие взеха ученици от 10 /десет/ пловдивски училища във възрастова група 8-12 клас, както и деца и младежи от Шахматен клуб „Пловдив“.
След близо 5  часа в оспорвани шахматни двубои и показана висока класа на участници и съдии, бяха излъчени победители в 8 категории. Състезателите се бориха в шест категории за индивидуално класиране:  деца до 10 г., деца до 12 г., ученици от 8-ми клас, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас и две категории за отборно класиране по училища: ученици 8-9 клас и 10-12 клас. 
В отборното класиране I-во място зае отбора на ЕГ „Пловдив“, II-ро място – ПГЕЕ – Пловдив и на III-то НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив.
Турнирът за Купата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно–информационен център се ръководеше от професионални съдии от Шахматен клуб „Пловдив“ с главен рефер МС Илияна Полендакова – международен съдия на ФИДЕ.
Целта на мероприятието беше да се покаже една различна алтернатива на младите хора за уплътняване на свободното време, чрез интелектуална, спортна и творческа ангажираност в борбата с наркотичните и Психоактивни вещества.
За всички участници в шах турнира бяха подготвени награди – индивидуални  и отборни, които връчи Председателят на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив, г-жа Живка Йовчева. 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов