Избрани Новини

Шахматен турнир обедини ученици от десет пловдивски училища

Целта на мероприятието бе да се покаже една различна алтернатива на младите хора за уплътняване на свободното време

Шахматен турнир под надслов: „Мечтай, планирай, реализирай – живей истински!” за трета поредна година обедини ученици от десет пловдивски училища. В него участваха тийнейджъри от 8 до 12 клас, както и деца от Шахматен клуб „Пловдив”.

Участниците се състезаваха при спазване на „Феър Плей“ правилата на шахматната игра. След близо 5 /пет/ часа в оспорвани шахматни двубои и показана висока класа на участници и съдии, бяха излъчени победители в 8 /осем/ категории. Състезателите се бориха в шест категории за индивидуално класиране:  деца до 10г., деца до 12г., ученици от 8-ми клас, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас и две категории за отборно класиране по училища: ученици 8-9 клас и 10-12 клас. В отборното класиране I-во място зае отбора на ЕГ „Пловдив“, II-ро място – ПГЕЕ – Пловдив и на III-то НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив.

Класирането за Купата на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив се осъществи от професионални съдии от Шахматен клуб „Пловдив“, с главен съдия МС Илияна Полендакова – международен съдия на ФИДЕ.

Целта на мероприятието бе да се покаже една различна алтернатива на младите хора за уплътняване на свободното време, чрез интелектуална, спортна и творческа ангажираност в борбата с наркотичните и Психоактивни вещества /ПАВ/.

За всички участници в шах турнира бяха подготвени награди – индивидуални  и отборни, които връчи Председателят на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив - Живка Йовчева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов