Избрани Новини

Вяра Кифова с изложба "И ние можем“

Община Сандански организира изложба по повод Световния ден на хората със специфични нужди

Днес в 16:30 часа във фоайето на Oбщинска администрация ще бъде открита изложба на художничката Вяра Кифова. Поводът е Световният ден на хората със специфични нужди – 3 декември. Самата тя е член на Териториална организация на глухите гр. Сандански.

Някоr ги наричат хора с увреждания, други ги именуват инвалиди, трети – различни. Истината е, че те са по-силни. Техният дух е по-мощен от тяхната съдба. Тяхната вяра е по-силна от тяхната загуба. Тяхната сетивност е по-проникновена и по-дълбока. „И ние можем“ разгръща в багри и цветове красотата на същия този свят през погледа на един млад артист.

Вяра Кифова е родена през 1987г. Завършва средно образование по специалност „Живопис“ в Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, гр. София. Следва висше образование в Националната художествена академия със специалност „Индустриален дизайн“. Записва и магистратура - „Интериорен и екстериорен дизайн“. Творческият й път поема в посоката на дизайна, но сърцето й е отдадено на живописта.

Със съдействието на община Сандански паната на младото момиче ще бъдат представени пред публика за първи път в самостоятелна изложба. Картините ще бъдат във фоайето на административната сграда до 8 декември и всеки желае може да закупи някоя от тях.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов