Избрани Новини

Малкият Валентин ще продължи лечението си в Германия

Очаква се Вальо да замине за Мюнхен в близките дни

Дарителската кампания за набиране на средства за лечението от левкемия на 3-годишния Валентни Зашев от Кюстендил е пред своя успешен финал, информира Дарик. Очаква се Вальо да замине за Мюнхен в близките дни, след финализиране на офертата, с приблизителна крайна цена. Първоначалната обявена сума от 300 000 евро е почти набрана по сметката. Всички кутии трябва да се отворят и средствата да се преведат по дарителската сметка. Благотворителните представления, които са планираниq ще се състоят, но вече не се планират нови.
"Благодаря на всички хора, които се включиха и финансово, и морално. Много сме благодарни на всеки човек, помогнал Вальо да замине", каза Анелия Димитрова, майката на Бети, която помага с опита си на семейството на Валентин. Тя обясни и какво означава, че заболяването е в ремисия.
"Ремисия, много хора се бъркат, че той е излекуван, това само означава, че се повлиява от лечението. Лечението тепърва предстои, следват още 3 курса на химиотерапия. 2 и 4-тияj са най-тежки, да се надяваме да минат по-леко. След като е в ремисия, не е нужна трансплантация на костен мозък, но при първи рецидив на болестта се прави трансплантация задължително. Вальо се чувстваше добре, беше пуснат да си почине вкъщи, но от вчера е с температура и от днес отново е в болница. Крачетата го болят, трудно ходи. Появяват се първите странични ефекти на химиотерапията. Това са mолиневропатии, които му пречат да се движи. Децата се залежават повече, болят ги мускулите и т. н.. Трудно ще е , но няма как, ще се справят. Най- важното е да вярваме", коментира Анелия Димитрова.
Нейната дъщеря Бети, която пребори левкемиятаq е добре. Преди 2 дни е била на изследвания в Братислава, резултатите от които са добри.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов